Sprayisolering

Sprayisolering

Sprayisolering eller også kaldet wetspray er et forholdsvis nyt produkt i Danmark, dog er det meget udbredt i det nordlige Tyskland hvor man primært benytter det til energirenovering i fredet bygninger.

Sprayisolering er et rigtigt godt produkt som i den kommende tid vil vinde mere og mere frem i Danmark på grund af de mange fordele produktet har.

Hvad er wetspray/ sprayisolering.

Wetspray er en isolering af papiruld der blandes med vand og lim som sprøjtes på den bygningsdel der ønsker isoleret, dette gøres med et specielt mundstykke der blander pariruld og lim i den ønskede konsistens. Når papirisoleringen tørrer op vil selve isoleringen opnå en konsistens som papmache og dermed være klisteret til konstruktionen om den er lodret eller vandret. Det er altså helt almindelig papirisolering som vi kender det i dag, der blot er tilsat en speciel lim så det derved kan sprayes på lodrette og vandrette flader.

Hvor bruges wetspray/ sprayisolering.

Man benytter oftest wetspray til isolering af krybekældere, skunke samt på vægge der efterfølgende skal pudses. Men ud over dette kan man faktisk med fordel anvende wetspray til akustikforbedring samt antikondens belægninger i blandt anden stålhaller og carporte der har problemer med kodens.

Ved isolering af krybekælder skal der være en minimum højde på 60 cm og gammelt isolering skal spændes op hvis det er løsthængende.

Hvis dit skunkrum har en højde på ca. 100 cm. Er det oplagt at efterisolere med wetspray som kan sprøjtes direkte uden på din eksisterende isolering og dermed får du lukket eventuelle kuldebroer da isoleringen trænger ind i alle samlinger.

Anbefalede tykkelser med wetspray:

Lodrette flader: 150-200mm

Vandrette flader: 0-100 mm

Vil du ringes op?